Direct contact? Bel: 06 - 20 70 05 63

HomeWoning verhurenVerhuren aan expats, 5 tips

Verhuren aan expats 

Ben je van plan om je woning tijdelijk te verhuren aan expats? Onderstaand 5 tips voor de verhuur van je huis of appartement aan deze interessante doelgroep! We verhuren veelal woningen aan expat medewerkers werkzaam bij onder andere Nike, International Flavors & Fragrances, Optiva, Booking.com en diverse andere internationale bedrijven. Daarnaast hebben we goede contacten met Relocation Bureaus welke zich dagelijks inzetten voor de huisvesting van expats.

Wie zijn expats?

Expats zijn personen die tijdelijk in een ander land verblijven dan waar ze vandaan komen, dit meestal doordat ze door hun werkgever naar een ander land worden overgeplaatst (vaak tijdelijk). Steeds vaker zien we dat de expat door een headhunter of recruitment bureau wordt geworven voor een Medior / Senior HBO of WO functie in de ICT, Gamedevelopment, Marketing, Logistiek, Zorg, Techniek en Sales. Het zijn geen immigranten, maar hoog opgeleide professionals met kennis voor een specifieke functie of branche. Vaak met een budget vanuit de werkgever voor huisvesting, een goed salaris, lange termijn arbeidsovereenkomsten en een uitstekend carrière perspectief.

Het is voor een expat veel voorkomend dat er een aantal jaar in Nederland wordt gewerkt, om daarna vervolgens weer ervaring op te gaan doen in een ander land met een goede arbeidsmarkt en doorgroeimogelijkheden. Daarom is tijdelijke verhuur van een woning voor een expat vaak geen probleem en zijn zaken als de aanwezigheid van een goede infrastructuur, internationale school, dichtbij de werkgever en wooncomfort belangrijker. Amsterdam, Utrecht, Hilversum e.o., Almere en Amersfoort hebben een steeds grotere toestroom van expats welke op zoek zijn naar huurwoningen voor een korte of langere periode.

5 tips voor het verhuren aan expats

 1. De expat huurder verwacht vaak moderne apparatuur en veel voorzieningen in de woning, gemak en comfort zijn van belang. Denk hierbij aan een snelle wifi verbinding, een smart tv, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat en wasmachine.
 2. De voorkeur gaat vaak uit naar een modern ingerichte woning, een neutrale stijl en een frisse look. Denk hierbij aan een recente laminaat vloer of vergelijkbaar, wit gesausde wanden, witte keuken, moderne badkamer en toilet.
 3. Een nieuwe set handdoeken, lakens, matrassen, kussens en kleden na een periode verhuurd te hebben geven de woning weer een nieuwe impuls en laat zien dat deze hygiënisch en schoon is.
 4. Zorg ervoor dat je een borg van tenminste 1 maand huur opneemt in de huurovereenkomst en bij een nette gemeubileerde woning bijvoorbeeld 2 maanden huur. Dit om eventuele onverwachte kosten van bijvoorbeeld kleine schade aan meubilair of keuken te dekken. Om de staat van de woning goed vast te leggen kan je gebruik maken van een inventarislijst welke onderdeel is van het huurcontract, aangevuld met foto's op het moment van de sleuteloverdracht. Eventueel met een rapport waarin de staat van de woning is vastgelegd.
 5. Maak duidelijke afspraken met de expat huurder over de duur van zijn huurperiode en leg deze vast in een huurovereenkomst, eventueel met een Engelse toelichting zodat de voorwaarden helder zijn. Zaken als onderhoud, wel/geen huisdieren en wandversieringen mogen ophangen zijn ook punten die in het contract benoemd kunnen worden. 

Wil je een eigen woning of beleggingspand tijdelijk verhuren aan expats? HouseHunting Midden-Nederland adverteert op diverse expat woningportalen, onze woningadvertenties zijn altijd met Engelse vertaling, formulieren zijn zowel in het Nederlands als Engels en we gebruiken een Huurdersomgeving welke ook in het Engels te gebruiken is. Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?

Bericht sturen Contact opnemen

 

 

Waarom kiezen voor HouseHunting?
 • Hands-on mentaliteit
 • Persoonlijke aanpak
 • Full-service Vastgoedbeheer
 • Professionele foto's
 • Expat gericht
 • Volledige ontzorging

Klanten beoordeelden ons met een:

Verhuur of beheer van uw woning?
Meld uw woning direct aan bij HouseHunting Midden-Nederland
Contact opnemen