Direct contact? Bel: 06 - 20 70 05 63

HomeWoning verhurenTijdelijk verhuren, kan dat?

Tijdelijk verhuren, kan dat?

Het is inderdaad mogelijk om een eigen woning tijdelijk te verhuren zonder huurbescherming, bijvoorbeeld wanneer je een periode gaat reizen, voor werk naar het buitenland moet of je hebt een woning die te koop staat. 

Welke mogelijkheden zijn er?

  • Een tijdelijke huurcontract voor maximaal 24 maanden specifiek voor tijdelijke verhuur, voor één vaste huurperiode. De verhuurder kan gedurende deze periode niet tussentijds opzeggen, de huurder kan dit wel.
  • Tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet, hiervoor moet de woning moet te koop staan en is er een vergunning nodig van de gemeente. De verhuurder kan deze huurovereenkomst wel opzeggen, met een opzegtermijn van drie maanden. Lees hier meer over de Leegstandwet. 
  • De diplomatenclausule, of ontruimingsbeding, is een derde mogelijkheid om als verhuurder een woning tijdelijk te verhuren. Deze clausule kan opgenomen worden in de huurovereenkomst en is met name praktisch voor de situatie dat je voor werk tijdelijk zelf of met het gezin naar het buitenland gaat en bij terugkomen de eigen woning weer wilt betrekken. Lees hier meer over de voorwaarden en toepassingsmogelijkheden van de diplomatenclausule.

Voordelen van tijdelijk verhuren

De voordelen van het tijdelijk verhuren van een woning zijn onder andere dat de huurder geen recht heeft op huurbescherming, als verhuurder je meer flexibiliteit hebt en na de huurperiode de woning zelf weer kan betrekken, opnieuw verhuren of verkopen.

Nadelen van tijdelijk verhuren

De nadelen van tijdelijk verhuren van een woning zijn onder andere dat de huurperiode vaak iets korter is dan bij reguliere verhuur, de doelgroep die een woning tijdelijk wilt huren iets kleiner is, overigens is tijdelijk huren voor expats vaak geen bezwaar en dat een huurder meer flexibiliteit heeft in opzegmogelijkheden.

Meer weten over tijdelijke verhuur van uw woning of appartement?

Stuur een bericht Contact opnemen

Andere veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor HouseHunting?
  • Hands-on mentaliteit
  • Persoonlijke aanpak
  • Full-service Vastgoedbeheer
  • Professionele foto's
  • Expat gericht
  • Volledige ontzorging

Klanten beoordeelden ons met een:

Verhuur of beheer van uw woning?
Meld uw woning direct aan bij HouseHunting Midden-Nederland
Contact opnemen