Direct contact? Bel: 06 - 20 70 05 63

HomeNieuwsTijdelijk een (2e) woning verhuren

Tijdelijk een (2e) woning verhuren

Tijdelijk een (2e) woning verhuren

Voor wie is tijdelijk verhuren interessant?

Het is aantrekkelijk om de eigen (2e) woning of een beleggingspand voor een bepaalde periode te verhuren, bijvoorbeeld aan expats. Met name de tijdelijkheid, de hoge opleiding en vaak goede banen van de expats maken het een interessante doelgroep.

Expat als tijdelijke huurder

De expat is een vaak hoog opgeleide kennismigrant die hier voor een nieuwe baan of vanuit zijn huidige werkgever voor een opdracht naar Nederland komt. De expat doelgroep is divers en kan bestaan uit jonge starters die voor het eerst een internationale uitdaging aangaan of ervaren professionals die als specialisten vaker in het buitenland projecten hebben. Vaak is de expat werkzaam in de IT, Accountancy of bij Internationaal georiënteerde bedrijven. Ook zijn detacheringskantoren steeds meer gericht op het benaderen van buitenlandse professionals voor opdrachten en vacatures in Nederland.

Tijdelijke huurperiode

Voor expats is het in de regel geen probleem om een tijdelijke huurperiode aan te gaan door middel van een contract voor bepaalde tijd, het verblijf is immers tijdelijk. De maximale duur van een huurovereenkomst voor bepaalde tijd zonder huurbescherming is 24 maanden. Als eigenaar heb je het voordeel dat het appartement of de woning aan het eind van de termijn weer beschikbaar komt voor eigen gebruik. Vanzelfsprekend zijn er ook nadelen, denk aan dat de gemiddelde huurperiode maximaal 24 maanden is en er meer kans is op beheer werkzaamheden, nieuwe bewoners hebben in de regel meer vragen.

Huurder vraagt om diplomatenclausule?

De expat kan vragen om een diplomatenclausule op te nemen in de huurovereenkomst. Met deze clausule kan de expat huurder tussentijds opzeggen (zonder bijkomende kosten), wanneer het werk vereist om te verhuizen. Het is vanzelfsprekend geen verplichting, wel kan het de woning aantrekkelijker maken voor huurders.

Tijdelijke verhuur, gestoffeerd of gemeubileerd?

Het verschilt per expat (gezin) of er gezocht wordt naar een woning die gemeubileerd is of enkel gestoffeerd. Wil je de woning voor een korte periode verhuren, bijvoorbeeld drie of zes maanden, dan is het gemeubileerd aanbieden verstandig. Wanneer iemand voor een korte periode wilt huren is er in de regel geen behoefte aan het verhuizen van een gehele inboedel voor slechts enkele maanden.

Een expat die hier voor het eerst aankomt kan behoefte hebben aan een gemeubileerde woning om de eerste periode op te starten en te bepalen of het hier voor langere termijn bevalt. Heeft de expat (vaak een gezin) dat besluit al genomen en worden de eigen meubels verscheept, dan valt de voorkeur eerder op een gestoffeerde woning. De woning zal dan ook gemiddeld gezien voor een langere periode gehuurd willen worden. Komt de expat hier voor een tijdelijk project dan heeft een gemeubileerde (short-stay) studio of appartement vaker de voorkeur.

Afhankelijk van de eigen mogelijkheden kan het interessant zijn om beide opties te bieden. Heb je besloten beide opties aan te bieden zorg dan voor duidelijke voorbeelden van de inrichting die mogelijk is voor de huurder.

Inrichting en voorzieningen huurwoning

Een moderne en volledige aanpak op het gebied van voorzieningen en inrichting heeft voor de expat vaak de voorkeur, vanzelfsprekend kan het per persoon verschillen. Het is prettig als alle voorzieningen aanwezig zijn zoals een wasmachine, droger, koffiezetapparaat, oven, moderne flatscreen tv en draadloos internet. De kwaliteit van de voorzieningen en meubels bepalen mede de type huurder die geïnteresseerd is in de woning.

Ga je met bovenstaande tips aan de slag? En wil je meer weten over de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Contact opnemen Stuur bericht

Waarom kiezen voor HouseHunting?
  • Hands-on mentaliteit
  • Persoonlijke aanpak
  • Full-service Vastgoedbeheer
  • Professionele foto's
  • Expat gericht
  • Volledige ontzorging

Klanten beoordeelden ons met een:

Verhuur of beheer van uw woning?
Meld uw woning direct aan bij HouseHunting Midden-Nederland
Contact opnemen